Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Rook Belder onderscheiden met Waarderings Trofee gemeente Binnenmaas

 

  • Wethouder Arie Mol (links) overhandigde Rook Belder De Trofee.

De secretaris van de Stichting Molens Hoeksche Waard, Rook Belder uit Westmaas, is op 11 december onderscheiden door de gemeente Binnenmaas. Uit handen van wethouder Arie Mol ontving hij de De Trofee, het waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas, voor zijn inzet gedurende tientallen jaren voor zijn woonplaats Westmaas en voor andere vrijwilligersactiviteiten, waaronder zijn werk voor de molenstichting.

De wethouder verraste Rook Belder in restaurant De Koningshoeve in Klaaswaal aan het eind van een bestuursvergadering van de Oranjevereniging Koningin Wilhelmina Westmaas, waarvan Belder sinds 1979 secretaris-penningmeester is. De heer Mol herinnerde eraan hoe Rook Belder zich al gedurende een groot deel van zijn leven inzet voor de Westmaasse gemeenschap. Zo was hij in 1990 nauw betrokken bij de organisatie van het feest Westmaas 550 en was hij dat dit jaar nog bij de totstandkoming van het oorlogsmonument De Traan naast de Dorpskerk in Westmaas. Hij is secretaris-penningmeester van de Stichting Dorpsfeest Westmaas, was jarenlang bestuurslid en nu ere-lid van de muziekvereniging Mastlands Fanfare  later Da Capo en is hij nog altijd actief voor de Protestantse Gemeente Nieuwland (Klaaswaal, Westmaas, Mijnsheerenland). In al deze functies schreef hij boeken over de kerk, de muziek en de geschiedenis van Westmaas. In de rij verdiensten voor de gemeenschap noemde hij ook het werk van Belder als secretaris van de Stichting Molens Hoeksche Waard en zijn rol als secretaris van de Vrienden van ’t Huys te Hoecke in Puttershoek.

De Trofee is een glazen kunstwerk waarvan elk exemplaar met de hand gemaakt wordt. Wethouder Mol noemde het geschenk een unieke onderscheiding voor een uniek persoon. Namens het gemeentebestuur van Binnenmaas bedankte hij Rook Belder voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de samenleving van Binnenmaas en die van Westmaas in het bijzonder.

 


Terug naar nieuws overzicht