Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Ab Mulder neemt afscheid van Windlust Westmaas

  • Ab Mulder op de Westmaasse molen in actie als opleider van jonge molenaars.

Ab Mulder neemt met ingang van 1 augustus afscheid als nevenmolenaar van de korenmolen Windlust in Westmaas. Hij deed vorig jaar al een stapje terug toen hij de rol van eerste molenaar overdroeg aan Bob van der Hee.

Mulder is sinds 2010 als molenaar aan de Westmaasse molen verbonden geweest. In die periode was hij elke zaterdag op de molen te vinden en hield hij zich daarnaast bezig met onderhoud en met de restauratie van onderdelen van de molen. Verder bouwde hij een opmerkelijk grote kring van Vrienden van de Windlust op, schreef hij nieuwsbrieven voor de donateurs en organiseerde hij allerlei evenementen rond de molen.

In een recente nieuwsbrief herinnert hij aan een grote financiële actie die vorig jaar in Westmaas werd gevoerd voor de financiering van de nieuwe roeden van Windlust als een van de mooiste activiteiten van de afgelopen jaren. Ab Mulder bedankt de groep vaste vrijwilligers die hem steeds hebben gesteund.

Het bestuur van de Stichting Molens Hoeksche Waard, de eigenares van de Windlust, heeft in een brief aan Mulder met grote waardering afscheid van hem genomen. “Je inzet voor onze stichting en je nimmer aflatende enthousiasme om de Windlust te vervolmaken en in het dorp en omstreken een prominente plaats te geven is een werkwijze die voor veel molens en molenaars tot voorbeeld kan dienen”, zo schrijft het bestuur. Het verwijst in dit verband ook naar Mulders verdiensten bij het opleiden van nieuwe molenaars, het informeren en organiseren van de vriendenclub en het organiseren van evenementen die grote aandacht trokken.

In augustus wordt er ter gelegenheid van zijn afscheid nog een middag voor Vrienden van de Windlust georganiseerd.


Terug naar nieuws overzicht