Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Oud-bestuursleden Koninklijk onderscheiden

(foto: Jan Booden)

Het oud-bestuurslid van de Stichting Molens Hoeksche Waard, Bram Kamp uit Puttershoek, heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd op 26 april tijdens een feestelijke bijeenkomst in het partycentrum Alcazar in zijn woonplaats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Govert Veldhuijzen reikte de onderscheiding uit.

Bram Kamp (67) kreeg de onderscheiding voor zijn maatschappelijke inzet, o.a. als lid van de gemeenteraad van de vroegere gemeente Binnenmaas, wegens zijn vrijwilligerswerk voor welzijns- en zorginstellingen in de Hoeksche Waard en als bestuurslid van de Stichting Molens Binnenmaas, voorganger van de huidige Stichting Molens Hoeksche Waard. In het bestuur van de molenstichting, waar Bram Kamp 11 jaar lang deel van uitmaakte, trad hij op als vice-voorzitter en was hij speciaal belast was met de contacten met de gemeentebestuur. In zijn bestuursperiode werden tal van restauraties van historische molens in de gemeente uitgevoerd. Bram Kamp nam in december 2018 afscheid als bestuurslid.

  •  Facebook-opname van de gemeente Hoeksche Waard.

Onder de 27 burgers van de gemeente Hoeksche Waard die werden onderscheiden was ook Martin Honders uit Heinenoord, die wegens zijn vele maatschappelijke en politieke verdiensten werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was o.a. wethouder van de voormalige gemeenten Cromstrijen en Korendijk, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois in Rotterdam en lid van de gemeenteraad van Binnenmaas. Een van zijn vrijwilligersfuncties was gedurende 5 jaar die van voorzitter van de Stichting Molens Binnenmaas.

Bij de officiële uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen waren namens de Stichting Molens Hoeksche Waard voorzitter Jan Booden, het bestuurslid Nico Mouthaan en oud-voorzitter Hans Wybenga aanwezig.

 


Terug naar nieuws overzicht