Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molenstichting zoekt nieuwe molenaars

De Stichting Molens Hoeksche Waard zoekt nieuwe molenaars. De organisatie, die bijna alle molens in de Hoeksche Waard beheert, heeft op dit moment weliswaar molenaars voor al haar molens, maar kan zeker uitbreiding gebruiken. Dit staat in de pas verschenen nieuwsbrief van de Vrienden van Windlust, de korenmolen van Westmaas.

Ab Mulder, de molenaar van Windlust, schrijft daarin onder andere het volgende: “Op dit moment zijn onze molens allemaal krap bemand, maar gezien de leeftijd van de molenaars gaat dit in de toekomst tot problemen leiden. Het zou erg jammer zijn wanneer door een tekort aan molenaars een deel van onze molens stil moet blijven staan. Want stilstand is achteruitgang, zeker bij een molen”.

Mulder zelf is enthousiast over het werk als molenaar: “Het is een ontzettend leuke hobby, waarbij je veel mensen ontmoet en dingen aan de bezoekers kunt uitleggen. Je bent bezig met techniek en met het weer en je werkt mee aan het in stand houden van een stuk echt werkend cultuurhistorisch erfgoed. Hoe mooi kan het zijn”, zo schrijft hij in de nieuwsbrief van zijn eigen molen.

 


Terug naar nieuws overzicht