Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molenstichting vindt aspirant-molenaars

De Stichting Molens Hoeksche Waard heeft een aantal aspirant-molenaars gevonden. Een recente oproep van de organisatie in eigen en regionale media heeft vijf belangstellenden opgeleverd die mogelijk gaan deelnemen aan de opleiding tot vrijwillig molenaar.

De Hoeksche Waard kampt op dit moment met een tekort aan molenaars. Niet alle huidige molenaars zijn in staat om door werkzaamheden of andere verplichtingen regelmatig op de molen aanwezig te zijn. De molenstichting was daarom op zoek naar nieuwe vrijwillige molenaars om het dreigende tekort aan te vullen.

De organisatie heeft begin oktober een digitale informatieavond gehouden voor molenaars in opleiding, waarbij aandacht werd besteed aan de opleiding en de organisatie van de molenstichting. Na afloop bleven vijf belangstellenden over. Zij lopen nu een aantal malen op enkele molens mee om te zien of zij daadwerkelijk aan de opleiding zullen beginnen. De opleiding start binnenkort en duurt anderhalf jaar. De cursus wordt bijna helemaal op een molen gegeven en wordt aangevuld met theorie-avonden in Dordrecht.

 


Terug naar nieuws overzicht