Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molenstichting vindt vier aspirant-molenaars

De Stichting Molens Hoeksche Waard heeft enkele aspirant-molenaars gevonden. Een oproep van de organisatie in eigen en regionale media heeft vier belangstellenden opgeleverd die nu de opleiding tot vrijwillig molenaar volgen.

De Hoeksche Waard kampt al langere tijd met een tekort aan molenaars. Niet alle huidige molenaars zijn in staat om door werkzaamheden of andere verplichtingen regelmatig op de molen aanwezig te zijn. De molenstichting was daarom op zoek naar nieuwe vrijwillige molenaars om het dreigende tekort aan te vullen.

De organisatie heeft begin oktober vorig jaar een digitale informatieavond gehouden voor molenaars in opleiding, waarbij aandacht werd besteed aan de opleiding en de organisatie van de molenstichting. Na afloop bleven vijf belangstellenden – twee vrouwen en drie mannen – over voor een opleiding tot vrijwillig molenaar  Die opleiding duurt anderhalf jaar, wordt bijna helemaal op een molen gegeven en wordt aangevuld met theorie-avonden in Dordrecht.

Bij de korenmolen De Lelie in Puttershoek loopt sinds oktober in het weekend Mike Bloemen mee als molenaar in opleiding (MIO). Verder zijn daar Daniel ’t Lam als jeugdlid en Nick van Veen werkzaam als leerling-molenaar aan de slag. Op de korenmolen Windlust in Westmaas werken nu Danny Groenenboom, Bob van der Hee en Jeanette van Leenen mee als molenaar in opleiding. Voor Joanne van Splunter wordt nog naar een opleidingsplek gezocht.

 


Terug naar nieuws overzicht