Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Koninklijke onderscheiding aan Jan Booden nu uitgereikt

Jan Booden, voorzitter van de Stichting Molens Hoeksche Waard, heeft de Koninklijke onderscheiding, die hem op 24 april al was aangekondigd, nu ook uitgereikt gekregen. Burgemeester Bram van Hemmen heeft hem op 3 juli de versierselen bij de onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau, officieel overhandigd.

Dat gebeurde bij Jan en Ineke thuis in Mijnsheerenland, in aanwezigheid van de familie en vertegenwoordigers van de organisaties die de voordracht hebben ondersteund. Onder hen was Rook Belder (geheel rechts op de foto), namens het bestuur van de Stichting Molens Hoeksche Waard. In april kon, wegens de coronamaatregelen van dat moment, de onderscheiding alleen worden aangekondigd maar nog niet worden uitgereikt.

De Koninklijke onderscheiding is Jan Booden toegekend voor zijn verdiensten op verschillende terreinen.  Behalve bestuurslid sinds 2013 en sinds 2014  voorzitter van de molenstichting was hij o.a. actief in de voormalige Gereformeerde kerk van Mijnsheerenland, Westmaas en Klaaswaal, de Protestantse gemeente Nieuwland, de landelijke Protestantse Kerk en als reservist bij de vrijwillige politie. Op dit moment is hij ook lid van de Hoeksche Heeren, voorzitter van de Vrienden van ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en vicevoorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van Zorgwaard.


Terug naar nieuws overzicht