Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Koninklijke onderscheiding voor Jan Booden

Jan Booden, de voorzitter van de Stichting Molens Hoeksche Waard, heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van Hemmen heeft hem op 24 april ingelicht over de onderscheiding, die wegens de coronasituatie op een later tijdstip nog officieel zal worden uitgereikt.

De Koninklijke onderscheiding is Jan Booden toegekend wegens zijn verdiensten op verschillende terreinen.  Behalve bestuurslid sinds 2013 en sinds 2014  voorzitter van de molenstichting was hij o.a. actief in de voormalige Gereformeerde kerk van Mijnsheerenland, Westmaas en Klaaswaal en als reservist bij de politie. Op dit moment is hij ook lid van de Hoeksche Heeren, voorzitter van de Vrienden van ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek en vicevoorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van Zorgwaard.

Namens het bestuur van de Stichting Molens Hoeksche Waard hebben vicevoorzitter Nico Mouthaan en secretaris Rook Belder direct na de bekendmaking van de onderscheiding gelukwensen aangeboden en bloemen overhandigd.


Terug naar nieuws overzicht