Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Restauratie De Lelie Puttershoek begint nu snel

Het begin van de restauratie van de korenmolen De Lelie in Puttershoek wordt zeer binnenkort verwacht. De molen won in oktober jl. de landelijke Molenprijs 2019 van de BankGiro Loterij, een bedrag van € 75.000. In het jaarverslag over 2019 van zijn molen schrijft molenaar Jesse in ’t Veld dat inmiddels de eerste officiële vergadering voor de uitvoering van de restauratie is gehouden.
Ondanks een gat in de begroting. kon er opdracht verleend worden aan de aannemer voor de eerste restauratiewerkzaamheden. Naar verwachting starten deze halverwege januari 2020. Kort na het winnen van de Molenprijs ontving de molen uit het Rabobank Coöperatief Dividend € 1000 voor de audiovisuele middelen in het motorhuis. Deze gift is mogelijk gemaakt door het ledenraadslid Henk de Koning, die dit bedrag mocht doneren aan een voor hem waardevol project.
De restauratie van De Lelie omvat kortweg het vochtvrij maken van de kelder en het motorhuis, het herstellen van enkele scheuren in het metselwerk en het toegankelijk maken van beide ruimten. Daarnaast bestaat de wens om een klein bijgebouw naast het motorhuis te plaatsen, waarin een toilet en bergruimte kunnen worden gerealiseerd.


Terug naar nieuws overzicht