Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molens voorlopig niet open voor bezoekers

De 10 molens van de Stichting Molens Hoeksche Waard zijn wegens de coronamaatregelen voorlopig niet toegankelijk voor het publiek. In vrijwel alle molens is het onmogelijk om de voorgeschreven anderhalve meter afstand te houden. Alle molens zijn al gesloten sinds 17 maart, toen in Nederland de eerste coronamaatregelen werden getroffen. Ook op Open Monumentendag (19 en 20 september) en de Molendag Hoeksche Waard (17 oktober) bleven ditmaal de molens voor het publiek gesloten.

In een overleg van de molenaars met het bestuur is in mei jl. geconcludeerd dat er eigenlijk eerst een vaccin tegen corona moet komen, voordat de molens weer kunnen worden open gesteld voor bezoekers van buiten. Ook wanneer binnenkort op andere locaties de regels voor bezoek worden versoepeld kunnen de molens voorlopig nog niet open gaan voor publiek. De molenaars volgen nauwkeurig de richtlijnen van het RIVM.

De beperkingen golden ook voor de jaarlijkse Open Monumentendagen op 19 en 20 september en de Molendag Hoeksche Waard, de regionale molendag, die voor 17 oktober op het programma stond. De molens in de Hoeksche Waard waren op die dagen alleen aan de buitenkant te bewonderen.


Terug naar nieuws overzicht