Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molens in rouwstand voor overlijden Ingeborg Pouwels

  • De molen Windlust in Piershil is een van de molens in de Hoeksche Waard die in rouwstand werden gezet.

De molens in de Hoeksche Waard stonden gedurende de laatste dagen van het jaar 2018 in de rouwstand in verband met het plotseling overlijden van Ingeborg Pouwels (68), medewerkster van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Ingeborg Pouwels was tussen 2000 en 2017 bureaucoördinator van de Vereniging De Hollandsche Molen, de landelijke organisatie die de belangen van molens en molenorganisaties behartigt. Tussen 2011 en 2017 was zij ook projectmanager van de BankGiroLoterijprijs, een jaarlijkse wedstijd waarbij het publiek kan stemmen op een aantal molenprojecten. In het najaar van 2016 was de molen De Goede Hoop in Mijnsheerenland één van de kanshebbers. Ingeborg Pouwels bleef na haar afscheid  eind 2017 als vrijwilligster actief voor De Hollandsche Molen. Zij overleed op 24 december ten gevolge van een hartaanval.

In een persverklaring verwijst het bestuur van de Stichting Molens Hoeksche Waard (SMHW) naar de nauwe betrokkenheid van mw. Pouwels bij de deelname van de molen in Mijnsheerenland aan de BankGiroLoterijprijs van twee jaar geleden en haar rol bij De Hollandsche Molen: “Wij hebben haar leren kennen als een zeer betrokken en inspirerende medewerkster van de Vereniging. Haar enthousiasme en creativiteit zullen ons bijblijven.”

Namens het bestuur van de regionale molenstichting heeft voorzitter Jan Booden haar partner, familie en collega’s medeleven betuigd. Uit eerbetoon voor Ingeborg Pouwels werden gedurende de laatste dagen van het jaar de tien molens van de Stichting Molens Hoeksche Waard in de rouwstand gezet.

 

 


Terug naar nieuws overzicht