Binnenmaas

Op de onderstaande geografische kaart van de Hoeksche Waard kunt u exact zien waar de molens zich bevinden

Molenaar De Goede Hoop wil ook weer gaan malen

Na de recente restauratie, waardoor de korenmolen De Goede Hoop in Mijnsheerenland weer kon gaan draaien, wil de molenaar Wim van der Giesen proberen de molen ook weer laten malen. Hij schrijft dat in de december-editie van de Nieuwsbrief De Goede Hoop.
Van der Giesen heeft kortgeleden de maalstenen bloot gelegd en daarbij geconstateerd dat de stenen in niet al te beste staat zijn.

  • De maalstenen zijn niet in goede staat.

Begin volgend jaar zullen deskundigen van de Schiedamse Werkplaats de stenen bekijken om na te gaan wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten om er mee te kunnen gaan malen. Bij het aanbrengen van een koppel maalstenen in de korenmolen Windlust in Westmaas is kortgeleden gebleken dat er nog heel wat voorzieningen en nauwkeurige afstemming nodig is om een molen weer goed maalvaardig te krijgen.

Een van de plannen van Van der Giesen is om in de molen opnieuw een buil aan te brengen, een houten installatie om na het malen van tarwe de zemelen eruit te zeven. Zo’n buil is in het verleden wel in de molen aanwezig geweest, maar is daar toen om onbekende redenen uit gesloopt.┬áDe molenaar wil in eerste instantie voor deze werkzaamheden de bijdragen van de donateurs gebruiken, zo schrijft hij verder in de Nieuwsbrief.

 

 


Terug naar nieuws overzicht